Arpacık Soğanlı Kabak Yemeği

Beyaz pirinçle oldum olası aram yoktur. Bu nedenle benim yemeklerimde pirinçle yapılan her tarifte bulgur yerini alır. Kabağa da bulguru çok yakıştırıyorum. Bu sefer bir değişiklik yapıp, evde bitmesi gereken arpacık soğanları kullandım. Görünümü de oldukça hoş oldu! 🙂

Malzemeler:

  • 15 adet arpacık soğan
  • 5 adet kabak
  • 2 diş sarımsak
  • 1 adet domates
  • 2 adet yeşil biber
  • Yarım çay bardağı bulgur
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağ
  • 1 çay bardağı sıcak su
  • Tuz
  • Karabiber
  • Pul biber
  • Yarım demet dereotu

arpaciksoganlikabak

Arpacık soğanları soyun, sarımsakları ince ince kıyın. Kabakların kabuklarını soyun, sap ve uçlarını kesin, güzelce yıkayın. Kabakları ve domatesi küp küp doğrayın. Yeşil biberlerin çekirdeklerini çıkarın, doğrayın.

Arpacık soğanları bütün olarak tencereye alın, çok az suda sarımsaklarla beraber haşlayın (2-3 yemek kaşığı kadar).

Tencereye domatesi, biberleri, kabakları ve bulguru ekleyin, tenceredeki malzemeleri iyice karıştırın.

Üzerine sıcak suyu ekleyin, kısık ateşte bulgur ve kabaklar iyice pişene kadar bekleyin.

Ocağın altını kapatmaya yakın zeytinyağ ve baharatları ekleyin. Ocaktan aldıktan sonra üzerine ince kıydığınız dereotunu serpin, tencerenin kapağını kapatın, dinlenmeye bırakın.

 

Yanında ev yoğurduyla enfes olur!

 

Reklamlar

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Connecting to %s