Ballı Acılı Çıtır Patates

Oldum olası acı yemeyi sevmişimdir. Bir restorana gittiğimde de “acılı” olan neyse onu seçerim genellike. Bu tarifi de ilk kez Hindistan’da denemiş, aşık olmuştum. Eve döner dönmez nasıl yapılır, nasıl olur derken böyle enfes bir şey çıktı ortaya. Arada bir kaçamak yapmak istediğinizde, acı da seviyorsanız tarif budur! 🙂

balliacilicitirpatates

Malzemeler:

  • 3 adet patates
  • 2 yemek kaşığı ketçap
  • 2 diş sarımsak
  • 1 adet jalapeno veya 2 tatlı kaşığı kırmızı pul biber
  • 1 yemek kaşığı mısır unu
  • Yarım yemek kaşığı sıvıyağ
  • tuz

 Sos için:

  • 1 yemek kaşığı ketçap
  • 1 yemek kaşığı tabasco sos veya acı sos
  • 2 diş sarımsak
  • 1,5 yemek kaşığı bal
  • 1 yemek kaşığı taze kişniş veya taze soğan
  • Susam
  • Yarım yemek kaşığı sıvıyağ

 

Patatesleri kızartmalık doğrayın, sarımsakları ezin, jalapeno biberi ince ince doğrayın.

Patatesleri, ketçabı, sarımsakları, jalapenoyu ve yağı, mısır unuyla birlikte bir kasede harmanlayın.

Patatesleri kızartın ve kağıt havlu serilmiş tabağa bir alın.

Geniş bir tavaya yağı alıp yüksek ateşte sarımsakları birkaç saniye soteleyin. Üzerine tabascoyu ve ketçabı ekleyip karıştırın. Kızarmış patatesleri de ekleyerek orta ateşte karışımı birbirine iyice yedirin. Son olarak balı ekleyin ve ocağın altını kapatın. İsteğe göre tuz ekleyebilirsiniz.

Servis yapmadan önce susam ve ince doğranmış taze kişniş veya taze soğanla patatesleri harmanlayın.

Reklamlar

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Connecting to %s