Soya Kıymalı Patlıcan Yemeği

Arada değişik tarifler yapmak istediğimde soya kıyması kullanıyorum. Biliyorsunuz soya kıyması normal kıymanın kullanıldığı her tarifte kullanılabilir. Bilmeyenler için soya kıyması nasıl hazırlanır önce onu anlatalım:

1 su bardağı (70 gram) soya kıymasını, 1 su bardağı ılık suyla karıştırın. 15 dakika beklettikten sonra kıymayı süzgece alın, fazla suyun süzülmesini sağlayın. Bu şekilde yaklaşık 280 gram soya kıyması elde ediyoruz.

soya-kiymali-patlican-yemegi

Malzemeler:

  •  Yukardaki yöntemle hazırlanmış soya kıyması
  • 1 adet orta boy soğan
  • 1,5 yemek kaşığı su
  • 2 diş sarımsak
  • 2 adet domates
  • 2 adet yeşil biber
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • 1,5 yemek kaşığı zeytinyağ
  • Tuz
  • Pul biber
  • Karabiber
  • Gerekirse sıcak su (domates bazen çok sulu olduğu için sıcak su ilave etmeye gerek kalmıyor. Yemeği daha sulu seviyorsanız ekleyebilirsiniz.)

Patlıcanları alacalı soyun, küp küp doğrayın, tuzlu suda bekletin.

Soğanı yemeklik doğrayıp 1,5 yemek kaşığı suyla birlikte tencereye alın, 2-3 dakika soteleyin. İnce ince doğradığınız sarımsakları ekleyin. Salça,  küp küp doğranmış domatesleri ve çekirdeğini çıkarıp doğradığınız biberleri de ekleyip 2-3 dakika daha pişirin. Son olarak patlıcanları ekleyin, tencerenizin kapağını kapatın, domatesler suyunu çekene kadar pişirin.

(Benim domateslerim suyunu çekmedi. 🙂 O nedenle su eklemedim. Siz bu aşamada sıcak su ekleyebilirsiniz.)

Yaklaşık 15 dakika sonra yemeğiniz hazır. 🙂

Reklamlar

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Connecting to %s