Zencefilli Portakallı Havuç Çorbası

Özellikle kış aylarında çorbasız bir ana öğün düşünülemez. En azından ben düşünemiyorum 🙂 Sanırım o yüzden yaparken bile mutluluk duyduğum şeydir çorba. Her sefer farklı bir şeyler deneyip, bir an önce tadına bakmaya can atarım. 🙂

Laf aramızda bu çorbayı tadan herkes bayıldı, bence siz de aşık olabilirsiniz. Üstelik tam bir vitamin deposu! 🙂

Zencefilli Portakallı Havuç Çorbasını davet sofralarınızda da rahatlıkla servis edebilirsiniz.

portakalli-havuc-corbasi

Malzemeler:

  • 4 adet havuç
  • 1 portakalın suyu
  • 1 adet orta boy soğan
  • 1 büyük diş sarımsak
  • 2 adet yeşil biber
  • 1 adet orta boy patates
  • 1 çay kaşığı zencefil-zerdeçal karışımı
  • Bir tutam ince kıyılmış taze nane
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağ
  • Tuz
  • Karabiber
  • 1 litre sıcak su

 

Soğanı, havuçları ve patatesleri küp küp doğrayın. Sarımsağı ve yeşil biberleri ince ince kıyın.

Tencerenize ilk olarak soğanları alıp üstünü geçmeyecek kadar su ekleyip yumuşatın. Birkaç dakika sonra sarımsağı ve yeşil biberleri ekleyin. Patates ve havucu da tencereye alıp, sıcak suyu ekleyin. (Sıcak suyu, sevdiğiniz kıvamı yakalamak için azar azar ekleyebilirsiniz.)

Sebzeler iyice pişince (yaklaşık 20-25 dakika) ocağın altını kapatıp, pürüzsüz bir kıvam elde etmek için blenderdan geçirin.

Portakal suyunu, zencefil-zerdeçal karışımını, tuz ve karabiberi ekleyip 2-3 dakika daha pişirin.

Son olarak ocağın altını kapatıp taze naneyi ekleyin.

Afiyet, şifa olsun! 🙂

 

 

Reklamlar

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Connecting to %s