Kereviz Saplı Şehriye Çorbası

Portakallı kereviz yemeği tarifimde sakın kereviz saplarını atmayın demiştim. İşte karşınızda kereviz saplarıyla lezzetlendireceğiniz şehriye çorbası! 🙂

Not: Ben yemeklerde ve özellikle çorbada suyu azar azar koyarım. En garantili yöntem bence bu. (Şahsen çorba dediğin koyu kıvamlı olacak. 🙂

kereviz-sapli-sehriye-corbasi

Malzemeler:

  • 1 adet orta boy soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 1 kerevizin sapı ve yaprakları
  • 2 adet sivri biber
  • 3 adet domates
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağ
  • 1 litre sıcak su
  • 1 çay bardağı tel şehriye
  • Tuz
  • Karabiber

Kereviz saplarını sirkeli suda bekletip iyice yıkayın. Sivri biberlerin çekirdeklerini çıkarıp doğrayın.

Soğanı küp küp doğrayıp, tencereye alın. Üstünü biraz geçecek kadar su ekleyip 5 dakika pişirin. İnce doğranmış kereviz sapını, yapraklarını, sarımsakları ve sivri biberleri ekleyin. Salçayı, küp küp doğranmış domatesleri ve 1 litre sıcak suyu tencereye ilave edin. Piştiğinde ocaktan alıp el blenderı kullanarak çorbayı pürüzsüz bir hale getirin.

Tencereyi tekrar ocağa alın, zeytinyağı ve tel şehriyeleri ilave edin. Ara ara karıştırarak şehriyeler şişinceye kadar pişirmeye devam edin. Çorba bir anda koyulaşabiliyor. Böyle bir durumda sıcak su ilave ederek kıvamını sevdiğiniz ölçüde ayarlayabilirsiniz.

Son olarak tuz ve karabiberi ekleyip, sıcak sıcak servis edin. 🙂

Reklamlar

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Connecting to %s