Pratik Kabak Tatlısı

Tatlıyla -dondurma dışında- hiç aram olmasa da arada bir tatlı krizlerine ben de kapılıyorum. Normalde balkabağı benim için “tuzlu” tüketilen bir besin, daha sonra o enfes tarifleri de vereceğim.

Kabak tatlısının çok değişik tarifleri var. Açıkçası bu tarif fazla zamanınızı almayacak cinsten.

 

Malzemeler:

  • 1,5 kilo soyulmuş balkabağı
  • 4 su bardağı (1 kg) şeker
  • Yarım su bardağı su

kabak-tatlisi

Derin bir tencereye bir sıra kabaklardan bir sıra şekerden yerleştirin. Üzerine suyu ekleyip, kabaklar yumuşayana dek kısık ateşte pişirin. Bu kadar basit!

 

Not: Kabak cinsine göre fazla su salabilir. Böyle bir durumla karşılaşırsanız, kapağını açıp suyunu çekene kadar yüksek ateşte pişirin.

Not 2: Servis ederken ceviz veya hindistan ceviziyle süsleyebilirsiniz. Bu sefer evde kalmamış, biz biraz kuru kuru yedik 🙂

Reklamlar

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Connecting to %s