Humus Tarifi

Humus!! Adını duyduğum anda bile acıkıyorum 🙂 Ne kadar çok sevdiğimi anlatamam size. Eskilerde evde yapmak çok gözümde büyürdü. Sebebi biraz da nohutların kabuklarını soymalı mı soymamalı mı sorunsalından kaynaklanıyordu sanırım. Meğerse kabuk soymaya hiç gerek yokmuş. Tarifi ölçüyle vermemin sebebi humusun kıvamının tam tutturulabilmesi için. Mutfak tartınız varsa zaten mesele yok. Yoksa ben bir şekilde bardak ölçüsüyle de anlatmaya çalışırım. 🙂

humus-tarifi

Malzemeler:

  • 425 gram haşlanmış nohut
  • 6 cl limon suyu (1 büyük limon kullanabilirsiniz)
  • 6 cl tahin
  • 5 diş sarımsak (ezilmiş)
  • 1/2 tatlı kaşığı himalaya tuzu
  • 1 tatlı kaşığı kimyon
  • 2 yemek kaşığı su (nohutun haşlama suyundan kullanabilirsiniz)

Tahini ve limon suyunu 1 dakika boyunca blenderdan geçirin. Sarımsakları, kimyonu ve tuzu ilave edin 1 dakika daha karıştırın. Arada bir kaşık yardımıyla karışımı alt üst ederek devam edin.

Nohutların yarısını ekleyip blenderı çalıştırın. İyice karışınca diğer yarısını da ekleyin, kaşıkla alt üst edin. Daha kremamsı bir tat elde etmek için 2 yemek kaşığı su ilave edin ve blenderı tekrar çalıştırın.

Süslemek için üzerine zeytinyağ ve kırmızı biber gezdirin.

Afiyet olsun! 🙂

 

Reklamlar

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Connecting to %s