Zeytinyağlı Enginar

Enginar mevsimi geldi, benden mutlusu yok!! Ve tabi karaciğerimden de.. 🙂 Enginarları alıp hemen en klasik haliyle pişirmeye karar verdim. Tariften önce enginarın faydalarına değinelim istiyorum. Karaciğer dostu olduğu kadar mide ve sindirim sistemi problemlerine de iyi geliyor. Anemi tedavisi gören hastalara da enginar şiddetle öneriliyor çünkü, demir açısından oldukça zengin. Benim için en önemli yararlarından biri de irritabl bağırsak sendromu ataklarını kontrol altına alması. Bu hastalığın ne yazık ki kesin bir tedavisi olmadığı için enginar gibi mucizevi besinlerle telafi etmeye çalışıyorum durumu.

Gelelim tarifimize;

zeytinyagli-enginar

Malzemeler:

  • 5 adet enginar
  • 1 orta boy soğan
  • 1 su bardağı su
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağ
  • 2-3 damla limon suyu

Soğanları jülyen doğrayıp tencerede çok az suyla pişirin.

Üstüne enginarları yerleştirin, 1 su bardağı sıcak su ve 2-3 damla limon suyuyla enginarlar yumuşayana kadar pişirin. Ortalama 30 dakikada pişiyor ama enginarın cinsine göre pişme süresi değişebiliyor. O yüzden arada kontrol etmekte fayda var.

Son olarak enginarların üzerine zeytinyağı gezdirip kapağı kapalı bir şekilde soğumaya bırakın.

Afiyet olsun! 🙂

Reklamlar

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Connecting to %s