Ispanak Kökü Yemeği

Ispanağın kendisinden çok köküne meraklıyım galiba. Çorbası ve yemeği tam anlamıyla “yeme de yanında yat” tabirine uygun. Ispanak yapraklarını kullandıktan sonra bu sefer değişik bir ıspanak kökü yemeği yapalım diye düşündüm. Hem damağa hem göze hitap eden bir yemek çıktı karşımıza. 🙂 Hemen deneyin derim!

ispanak-koku-yemegi

Malzemeler:

  • 2 bağ ıspanağın kökü
  • 2 orta boy kuru soğan
  • 3 diş sarımsak
  • Yarım su bardağı haşlanmış mısır
  • 1 adet orta boy kapya biber
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Karabiber
  • Kırmızı biber
  • Himalaya tuzu

Soğanı yemeklik doğrayıp tenceremize alıyoruz. Yaklaşık 1 çay bardağı suyla pişiriyoruz. (Biliyorsunuz bizim tariflerimizde yağda kavurmak yok denecek kadar az.)

Küp küp doğranmış kapya biberi, ince kıyılmış sarımsakları ve sirkeli suyla iyice yıkanmış ıspanak köklerini tencereye ekliyoruz. Su koymamıza gerek yok, kendi suyuyla pişebiliyor ancak eğer gerekli görürseniz bir miktar sıcak su ekleyebilirsiniz.

Kökler yumuşayınca zeytinyağı ve baharatları ilave ediyoruz.

Yemeğimizi servis tabağına alıp, haşlanmış mısırla güzelce süslüyoruz. 🙂

Afiyet olsun!

Reklamlar

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Connecting to %s